wereldmachten 3. De 7e koning, het Amerikaanse rijk

HerzSt (Openbaring 17:10) 10 Ook zijn het zeven koningen: vijf zijn er gevallen, een is er, de andere is nog niet gekomen, en wanneer hij komt, moet hij een korte tijd blijven.

Als de 6e koning (volgens de telling van Openbaring) het Romeinse rijk vertegenwoordigd,
dan is de 7e koning onbetwist het Amerikaanse rijk. Deze voormalige kolonie ontleend zijn macht aan een enorm militair potentieel. Echter, dit rijk zal slechts een korte periode blijven (Op. 17:10)

Amerika begint een probleem te worden. Tientallen jaren lang vormde het de stabiele factor voor Europa in de koude oorlog, maar nu die strijd overtuigend is gewonnen, dreigt het evenwicht zoek te raken. Met het beeld van de ‘as van het kwaad’ heeft Amerika zichzelf een vrijbrief gegeven om op te treden als politieagent van de wereld, en na de aanslagen van 11 september 2001 heeft Amerika feitelijk de oorlog verklaard aan alle onwelgevallige elementen. (Emmanuel Todd – Wereldmacht Amerika).

De huidige financiële toestand van de 7e koning:

Met het drukken van papiergeld werd in eerste instantie een opvraagbare goudvoorraad
aangehouden die al het gedrukte papiergeld vertegenwoordigde en opgevraagd kon
worden. Later werd er gekozen voor een fractionele reserve banking. Omdat het goud
nauwelijks werd opgeëist door het inwisselen van papiergeld is ook dit verlaten en is er geen enkele reserve meer. Het vertrouwen in de munt bestaat uit het vertrouwen in de economie, een drijvende valuta volgt.

De Amerikaanse staatsschuld bedraagt ongeveer 14.300 miljard dollar en het plafond is 2 aug 2011 verhoogt naar 16.400 miljard dollar. De Britse krant Financial Times schreef 2 feb 2011 dat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, China is voorbijgestreefd als de grootste eigenaar van Amerikaans schuldpapier of staatsobligaties. De Federal Reserve heeft $1600 miljard dollar aan staatsobligaties.

China is officieel de grootste buitenlandse schuldeiser van de Verenigde Staten, met ongeveer $ 1160 miljard aan schuldpapieren. Japan heeft voor ongeveer 907 miljard staatsobligaties. Deze enorme staatsschuld kan de dollar onder druk zetten.

De centrale banken, waaronder de FED, worden praktisch wereldwijd gefinancierd door
private bankiers. Er is veel kritiek geweest op de centrale banken omdat ze duizenden
miljarden in de economie gepompt hebben gedurende de recente crisis van 2008. Een
uitspraak over de FED van de voormalig voorzitter , dhr. Greenspan: “The FED is an
independent agency, there is no government wich can overrule actions that we take.”

Volgens onderzoekers beslaat de krediet-vordering van de familie Rothschild “half the
wealth of the world”.

Het hele financiële systeem wordt vervolgens door private bankiers gereguleerd.
Voor Amerika is met name de Chinese technologie bedreigend. Door hun huidige financiële toestand en omdat hun technologische voorsprong langzaam verdwijnt, neemt de macht voor de 7e koning af.

Lees verder in:  4. Het genezen van een van de koppen van het wilde beest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *